6 Kişilik
Malzemeler:
4 su bardağı havuç rendesi
4 yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı:
Yumurta şekeri çırpın. Üzerine yağ, tarçın, kabartma tozu, un, limon kabuğu ve havuç rendesi ile dövülmüş cevizi koyun. Biraz daha çırpın yağlanmış kalıba dökün önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 45-55 dk pişirin.
Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Krema için, süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyun. Karıştırarak kaynatın. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve vanilyayı ekleyerek 3-4 dk kaynatın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye ayırıp kremayı ortasına sürün. Üzerine diğer kek parçasını kapatın ve hafifçe bastırın.Soğuduktan sonra dilimleyerek isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Afiyet olsun :))
Malzemeler:
4 su bardağı havuç rendesi
4 yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı:
Yumurta şekeri çırpın. Üzerine yağ, tarçın, kabartma tozu, un, limon kabuğu ve havuç rendesi ile dövülmüş cevizi koyun. Biraz daha çırpın yağlanmış kalıba dökün önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 45-55 dk pişirin.
Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Krema için, süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyun. Karıştırarak kaynatın. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve vanilyayı ekleyerek 3-4 dk kaynatın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye ayırıp kremayı ortasına sürün. Üzerine diğer kek parçasını kapatın ve hafifçe bastırın.Soğuduktan sonra dilimleyerek isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Afiyet olsun :))
0 yorum:
Yorum Gönder