Havuç Çorbası

Malzemeler;

3 su bardağı et suyu ayrıca ihtiyaç duyduğunuz kadar su
3 adet büyük boy havuç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 kahve fincanı un
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
Yeterince Tuz
Bir küçük kavanoz Garnitür

Yapılışı;

Havuçları küp küp doğrayın 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Et suyunu ve suyu ekleyerek haşlayın. Havuçlar iyice yumuşayınca püre haline getirin bir yandan bir çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun 2 su bardağı sütü karıştırarak ilave edin. Yumurta sarılarını da ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak çorbaya aktarın son olarak garnitürü ekleyin ve kaynatın tuzu da unutmayın afiyet olsun :)

1 yorum:

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel