NOT: Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıkları kullanın. En uygun çeşit kornişon dur.İçlerinde ezik , çürük ve küflü olanlarını ayırın. üzerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın.
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
Su ( Kaynak suyu tercihen)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 Demet Maydanoz
Yapılışı:
Salatalıkları kavanoza doldurun, tuzunu üzerine ilave edin sarımsakları kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine dökün. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanoz kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde ya da düz bir zeminde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır;üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldi şöyle anlaşılır; Salatalıkların rengi sarıya döner, ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüşte olur. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile anlaşılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder