Sağlikli Beslenme

  •  Her öğün altındır! Öğle ve akşam öğünlerinde her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde tüketmeye özen gösterin.
  • Kahvaltıyı asla ihmal etmeyin. Kahvaltıda lifli gıdalar almaya dikkat edin.
  • Taze meyvelerden en iyi verimi almak için tek başına yenmiş olması gerekir. Ya yemekten 30 dakika önce  ya da yemekten 30 dakika sonra taze meyve yemeye çalışın.
  • Günlük sebze gereksinimlerinizi almak için tabağınızın yarısını taze sebze ile doldurun ve yemeğinizden önce sebzeleri tüketin
  • Birçok meyve ve sebze %80 sudan oluşur. Böylece günlük su alımı hedefinize 3 - 4 su bardak katkıda bulunabilirsiniz.
  • Sarımsak antioksidan bakımından güçlü bir kaynaktır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Taze sarımsak C vitamini, tiamin, potasyum ve demir içerir.
  • Muz, sağlıklı enerji kaynağıdır. Muz B kompleks vitaminleri, C vitamini, çözünür ve çözünmez lif içerir, potasyum ve magnezyum için iyi bir kaynaktır.
  • Omega 3 kan şekerini dengeler, inflamasyonu azaltır, metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olur. Omega 3 balık yağı keten tohumu yağı ve cevizde bulunur.
  • Ekmeği kızartmak ya da pastorize sütü kaynatmak, vitamin kaybına ve proteinlerin bozulmasına neden olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel