Keşkül Tarifi

6 Kişilik

Malzemeler:

Yarım litre Süt
1 çay bardağı su
400 gram şeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta

Süslemek için:
Dövülmüş fıstık ya da Tarçın

Yapılışı: 
      Bir çay bardağı su, yarım litre süt ve 400 gram şekeri bir tencereye alalım.Tahta kaşık yardımıyla karıştırarak malzemelerimizi kaynatalım.
      Ayrı bir kapta yumurtaları hafifçe çırpalım. 1 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı pirinç ununu karıştıralım.Kaynayan şekerli süte, sürekli karıştırarak bu karışımdan kaşık kaşık yedirelim.Tatlı koyu kıvama geldiğinde yüksek kenarlı bir tabağa dökelim. Soğuduktan sonra keserek servis yapalım.

Hazırladığınız keşkülü ayrı ayrı kaselere koyarak da servis yapabilirsiniz. Üzerini incecik dövülmüş antep fıstığı veya tarçınla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun :))

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel