Dolma içi nasıl hazırlanır ?

Biber, asma yaprağı, kabak ve patlıcan içi olarak kullanabilirsiniz

Malzemeler:

350 gram dana kıyma
3 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırık pirinç
1 çay bardağı ayçicek yağı
3 orta boy domates
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı nane
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp suyu süzün. Sarımsakları ve soğanları kıyın. Domatesi küçük küçük doğrayın. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçicek yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırıp yoğurun. Sarma ve dolma için iç harcımız hazırdır :))

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel