Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
Etli dolma içinin hazırlanışına buradan bakabilirsiniz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 domates
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Dolmalık biberlerin üst kısmını ucu bir bıçak yardımıyla kesip çıkarın. İçindeki çekirdekleri temizleyin. Hazırladığınız dolma içi ile biberlerin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldurun. Üzerini dilimlediğiniz domates ile kapak yaparak kapatın. Tencereye dolmaları dizin. 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu 1 su bardağı su veya et suyunda eritin. Tencerenin kenarından dökün. Tencereyi ocağa yerleştirin orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Afiyet olsun :)))
1 kg dolmalık biber
Etli dolma içinin hazırlanışına buradan bakabilirsiniz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 domates
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Dolmalık biberlerin üst kısmını ucu bir bıçak yardımıyla kesip çıkarın. İçindeki çekirdekleri temizleyin. Hazırladığınız dolma içi ile biberlerin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldurun. Üzerini dilimlediğiniz domates ile kapak yaparak kapatın. Tencereye dolmaları dizin. 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu 1 su bardağı su veya et suyunda eritin. Tencerenin kenarından dökün. Tencereyi ocağa yerleştirin orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Afiyet olsun :)))
0 yorum:
Yorum Gönder