Mercimek Çorbası


Malzemeler;

  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Tatlı Kaşığı acı biber salçası
  • 2 Yemek Kaşığı domates salçası
  • 7  Su Bardağı su
  • 1 Adet et Bulyon
  • 2 tatlı kaşığı Margarin veya sıvı yağ
  • Tuz

  • İsteğe Göre;

  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Biber
  • 1 Yemek kaşığı Kuru Nane

  • Yapılışı;

Önce margarin yağı tencerede eritilir. Sonra ince ince doğranmış kuru soğan ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.1 tablet et suyu kalıbını soğanların bulunduğu tencereye atıyoruz.Soğan kavrulduktan sonra acı biber salçası ve domates salçası ilave edilir. İyice karıştırdıktan sonra yıkanmış olan mercimekler eklenir. Sıcak su ilave edilir. 12 dakika boyunca kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Mercimekler piştikten sonra blender yardımıyla çırpılır veya Blender yoksa süzgeç yardımıyla sıvı hale gelinceye kadar süzülür ve 1 su bardağı su ilave edilir. Ayrı bir tencere de 1 çorba kaşığı Margarin yağı eritilir ve 2 çorba kaşığı un ilave edilir. iyice karıştırdıktan sonra blender da çırpılmış veya süzülmüş olan mercimek ilave edilir. Çorba kaynayıncaya kadar kısık ateşte pişilir. Son kaynama sırasında arzumuza göre nane, tuz ve kırmızı biber ekliyoruz.Afiyet Olsun. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel