Hamur Kızartması


HAMUR KIZARTMASI

Malzemeler:
adet yumurta
su bardağı süt
0,5 
su bardağı sıvı yağ
0,5 
su bardağı yoğurt 
paket kabartma tozu
yemek kaşığı tuz

Yapılışı:
2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su  bardağı yoğurt derin kapta karıştırılır.içine; 1 paket kabartma tozu, 1  yemek kaşığı tuz(silme) ve  5,5 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek,  orta sertlikte bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.

hamur,unlu zeminde yufka büyüklüğünde açılır.
su bardağı veya arzu edilen bir kalıpla kesilerek bol yağda kızartılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel