Fındık Lahmacun

Malzemeler;

Hamur için;

500 gr. un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yeteri Kadar su

Harcı için;

½ kilo orta yağlı kıyma
2 adet soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz

Yapılışı;

Hamur için;
 Una suyu yavaş yavaş katıp elinizle yoğurun. Hamur tam kıvamını alamdan tuzunu ve şekerini ekleyin iyice yoğurun.Hamurumuz kulak memesinden biraz sert tok bir hamur olacak.
Hamuru ceviz büyüklüğünden biraz fazla top şeklinde kopararak tezgahın üzerinde yuvarlayın ve bir kenarda dinlenmeye bırakın.

Harcı için;
Kıymaya rendelenmiş domatesi soğanı salçaları baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.iyice yoğurup harç kıvamına getirin. 

Tezgahınızı unlayın ve merdaneyle fındık lahmacun hamurlarını açın. Harcını bir başından başlayarak parmaklarınızla bastıra bastıra hamurun üstüne yayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin fırına vermeden önce hamurun kenarlarını fırçayla yağlayın.250 derecede  6-8 dakika pişirin afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Renkli Mutfak © 2012 | Designed by Uğur Adıgüzel